Wijnboeken

31 januari 2023 in
Wijnboeken
WijnInZicht, Peter Cattersel

Iedereen kan “Proeven als een Pro” 

(Cees van Casteren)

“Proeven als een Pro” maakt je nieuwsgierig en stimuleert om te blijven oefenen met proeven. De heldere en fijne schrijfstijl van Cees, de relevante informatie en mooie illustraties maken het boek overzichtelijk en modern. Meer dan 300 pagina’s met de proefmethode waarmee hij Master of Wine werd, een 100 tal wijnen in detail geproefd en besproken, 20 druiven getypeerd, kennis over wijngaard, wijn maken, bewaren en zo veel meer… Kortom: dit is met stip een aanrader! 
(Lees onze boekbespreking.)

Te koop op onze site

The world Atlas of Wine atlas - 8th edition (Engelstalig)  

(Hughes Johnson & Jancis Robinson)

De eerste editie van de Wijnatlas verscheen in 1971. Het boek is wereldwijd een groot succes en is vertaald in maar liefst 14 talen. Twee zeer bekende schrijvers op wijngebied, Hugh Johnson en Jancis Robinson, hebben hun krachten opnieuw gebundeld voor de achtste editie van dit meesterwerk. Door hun samenwerking, hun ongelooflijke kennis, de gedetailleerde kaarten van wijnregio's,is dit opnieuw een fantastisch boek waar elke wijnliefhebber veel plezier aan zal beleven.  Te koop bij de betere boekhandel of on-line. http://worldatlasofwine.com/

Biologisch, Biodynamisch, Bio natuurlijk… 

(Jasper van Papegem)

Eindelijk een uitstekend boek over biologisch en wijnen. Jazzper van Papeghem is eerste Sommelier van België en heeft een uitgebreide wijnkennis en ervaring opgebouwd, naast een breed netwerk aan contacten in de wijnwereld. Resultaat is een boek dat zowel diepgaande achtergrond geeft als vlot leesbaar is voor elke wijn liefhebber. En je ontdekt tevens meer over wijnregio’s en producenten... (Lees onze boekbespreking.)

De grote wijnfamilies, een reis door Europa

(Fiona Morrison)

Vele wijnen worden vandaag door families geproduceerd, door (h)echte familiebedrijven. Fiona Morrison koos 10 grootse familienamen. Ze laat je met hen kennismaken op een ongeëvenaarde wijze. Fiona ontpopt zich als een echte romanschrijver. Je wordt meegesleurd in de familie-geschiedenis van deze 10 uitzonderlijke wijn families. Ze slaagt erin om elke wijnproducent zeer openhartig te laten praten over zijn wijnen, zijn terroir, zijn familie. Fiona bezit ook zelf gerenommeerde wijndomeinen in Bordeaux. (Lees onze boekbespreking.)

Larousse Wijn Encyclopedie


Dit kan niet anders dan een groots boek zijn. Meer dan 650 pagina’s, 700 foto’s, 40 land/regio kaarten en 60 top domeinen aan het woord. Zonder twijfel het meest complete wijnboek in het Nederlands. Naast een reis rond alle wijnlanden, doorheen de wereld, krijgt u ook een ruime achtergrond over wijnbouw, wijn maken, proeven, bewaren en kopen! 
(Lees onze boekbespreking.)