Cadeautips

Eindejaarsfeesten en (wijn)cadeaus… wat koop je best voor een wijnliefhebber? Natuurlijk, je kan altijd wijnflessen geven. Hier doe je nooit fout mee, maar ja welke wijn dan kiezen? We helpen je op weg. Uiteraard is een mooi wijnboek ook een optie. We bespreken een paar prachtige en nuttige boeken, dus hier ga je zeker mee scoren. En ja, hoe kan het anders, een unieke geschenkbon van WijnInZicht is het ultieme geschenk!

De beste wijnfles als cadeau

bourgogne-cremantNiet gemakkelijk, want weet je welke wijn de “ontvanger van het cadeau” lekker vindt? Als je budget het toelaat, koop dan een magnum in de plaats van twee flessen. Dit is veel feestelijker en origineler. Enkele tips vind je zeker op onze site. Lees de “wijn van maand” blogs of onze verslagen van de wijnsessies, waar we steeds de wijnen vermelden en dikwijls ook bespreken. Het kan je inspiratie geven. Hier zijn enkele voorbeelden:   Wijn van de maand – schuimwijnen voor de feesten , Kies de zomerwijn! ,  Wijn van de maand maart 2016 , Wijn van de maand januari 2016 , Wijn van de maand – Feestwijnen .

Het beste wijnboek als cadeau

Als wijnliefhebber wil je natuurlijk meer wijnkennis. We bespreken kort 3 prachtige wijnboeken, allemaal van uitgeverij Lannoo. Je kan nu deze boeken (en nog veel meer wijnboeken)  aankopen met een mooie korting plus gratis verzending via de WijnInZicht actie. Geef bij je bestelling hiervoor de kortingscode “wijninzicht” in.

Wijngoed 3Wijndomein, Belgische wijnbouwers maken topwijnen in Europa. Dit groots wijnboek doorkruist Europa op zoek naar 15 wijnhuizen, allemaal door Belgen opgericht. En groots is het in alle betekenissen. Vooreerst, het boek meet 29 bij 37 cm, is 4 cm dik en weegt 3 kg… Je leest 300 pagina’s over Europese wijnregio’s, geïllustreerd met zeker 300 prachtige foto’s. Alleen al het doorbladeren van het boek is genieten. Auteur Dirk De Mesmaeker en fotograaf Andrew Verschetze hebben een waar kunstwerk gemaakt. Lees de volledige recensie.

 

De wijnrboek-lannoo-wijnregios-frankrijk-9789401415613-100pxegio’s van Frankrijk. Frankrijk is de referentie voor wijnstreken, en Frankrijk kan als geen ander toerisme uitbouwen. Dit prachtige boek is een “must” voor elke wijnliefhebber en voor elke vakantiereiziger. Het bevat zowel een introductie tot wijn als de bespreking van alle wijnstreken, met toeristische tips, wijnboeren te bezoeken, lekkere adresjes en uiteraard waarom de wijnstreek groot is.

 

boek-lannoo-wijnregios-italia-9789020987799-100pxDe Groene Reisgids: Wijnreisgids Italië. Italië, het land waar mooie natuur, cultuur, gastronomie en wijn prachtig samenvloeien. Met deze gids reist u door alle wijnstreken van Italië en bezoekt u de geschiedenis van (voor de) Romeinen tot vandaag. Zoals in vorig boek, alle streken worden in detail besproken, met toeristische tips, wijnboeren te bezoeken, lekkere adresjes, enz.

 

Bestel nu wijnboeken via de WijnInZicht actie.

geschenkbon-specimen-110x150Een geschenkbon van WijnInZicht.

Natuurlijk, enkel door een avondsessie van WijnInZicht te volgen, kan een mens meer wijnkennis en meer wijn proeven combineren. Je leert meer over wijn en wijnstreken, je krijgt een mooie presentatie achteraf toegestuurd per email om alles na te lezen én natuurlijk je proeft talloze mooie wijnen die representatief zijn voor streek of type. Je krijgt bovendien een professionele kurkentrekker. De geschenkbon kan je eenvoudig bestellen via een email naar info@wijninzicht.be met vermelding van uw naam, de naam van de gelukkige, en het bedrag…