Eindejaarscadeaus… onze tips

Naar jaarlijkse traditie  helpt WijnInZicht je het juiste geschenk te vinden: wijn, accessoires, boeken en ja, natuurlijk een wijn sessie of opleiding.

Het beste wijn boek…

Sinds oktober is de nieuwe editie van de Larousse Wijn encyclopedie uit. Het meest complete Nederlandstalige boek over wijn.  Er zijn maar een paar boeken die iedere wijnliefhebber in zijn bibliotheek moet hebben en dit is er één van. Een reis door alle belangrijke wijnregio’s over heel de wereld, aangevuld met een ruime portie achtergrond informatie over druiven, wijnbouw, wijn maken, proeven, bewaren en serveren…Koop nu via onze WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending. (Geef de tekst “Wijninzicht” in als kortingscode)

Alternatieve, mooie boeken vind je hier…

 

Volg een avondsessie of initiatie opleiding.

Goede voornemers voor 2019? Wel alvast één tip. Voor elke wijnliefhebber hebben wij een mooi aanbod aan avondsessies en opleiding. Start met je wijnplezier oneindig te vergroten. Onze Basiscursus WijnInZicht, een introductie in vijf avonden, leert je wijnproeven als een pro. Je proeft er wijnen op basis van de 8 internationale wijndruiven, naast verschillen lokale druiven. Een unieke aanpak, die vertrekt vanuit de wijndruif om zo langs alle belangrijke wijnstreken te passeren: Bordeaux, Toscana, Rioja… Maar ook Baden, Napa, Yara Valley of Marlborough.  En een duidelijke uitleg over hoe wijn maken, wat invloed van houtrijping is of thuis bewaren. Schrijf nu in!   of vraag onze geschenkbon via peter@wijninzicht.be.

Of Schenk één van onze andere sessies. U vindt ons huidig aanbod op onze Opleidingen pagina.

 

Een mooie karaf…

De meeste wijnen worden te jong gekocht (en dus gedronken). Een karaf is hier het antwoord. Giet de wijn een 1/2 uur voor je start in de karaf. De wijn zal “wakker” worden en evolueren. Je krijgt meer smaken, meer aroma’s en meer evenwicht en zachtheid… Vraag een karaf als geschenk en experimenteer. De foto hiernaast toont een mooi voorbeeld. De juiste vorm, een breedbuik karaf. Je vindt een goede karaf  al vanaf een 30 tot 60 Euro… Lees ons artikel over Decanteren en Karafferen.

En ja, wijnglazen zijn natuurlijk ook een mooi geschenk. Lees ons artikel over wijnglazen van Riedel, de gerenomeerder wijnglasfabrikant.