wijnsessies: januari-juni 2020

Overzicht wijnsessies: januari – juni 2019

dulst_wijnproeven201603-150pxUiteraard herhalen we onze klassieker: Wijnproeven, echt niet moeilijk! (Hasselt , Leuven). Je leert de basisprincipes van wijnproeven, hoe wijn gemaakt wordt en waarom wijn naar wijn smaakt. Schuimwijn, wit, rood en zoet… het komt allemaal aan bod. Tevens proef je of duurdere wijn, prijs vanaf 25 €, betere kwaliteit levert dan goedkopere wijn.

 

Basiscursus ‘How to Taste’, een  uitzonderlijke wijnopleiding. In 5 avondsessies, ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en regio’s. Een onmisbare cursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap naar meer wijnkennis.  Schrijf nu in te Leuven  of  Schrijf nu in te Hasselt.

 

 

 

 

 

Spanje, een land in volle turbulentie… Maar, men maakt er zo’n lekkere wijnen. In Viva Espana nemen we je mee doorheen de voornaamste Spaanse wijnregio’s. Uitstekende wijnen in alle stijlen. Proef mee van Albarino, Rioja, Priorat, La Mancha en zo veel meer… Schrijf nu in te Leuven.

 

 

 

We plannen in maart-april een reeks over Zuid en Centraal Europa. Deze keer, geen Frankrijk… Maar, vergis je niet… Nieuwe en unieke wijnregio’s zullen je verbazen. Voor Zuid-Europa ligt de focus op Italië en Spanje. Voor Centraal Europa gaan we terug naar de oorsprong van de wijn: Hongarije, Tsjechië, Slovakije, Oostenrijk… Niet te missen. Schrijf nu in te Leuven.

 

 

 

Tevens organiseren we een Master Class rond de twee top regio’s Bordeaux en Toscane. Beide regio’s zijn de referentie voor hun land, beide regio’s zijn de top van de (wijn)wereld. Boeiend, uitdagend en mysterieus. Beleef het op deze sessie. Schrijf in voor Hasselt. Voor Leuven volgt meer info snel.

 

Door het succes van onze vorige sessie, organiseren we opnieuw “Welke zomerwijn vind jij het lekkerste?” Voor de BBQ, de lente en zomerfeesten. Strak, fruitig en fris, maar ook krachtig en vol. Proef welke wijnstijl jouw voorkeur krijgt voor de zomer van 2020. Schrijf in voor Hasselt. Voor Leuven volgt meer info snel.

 

 

 

Een avondsessie bij WijnInZicht

DSC_0078-1000pxJe proeft per sessie een 8-tal wijnen, rond één thema of wijnstreek. We voorzien de nodige uitleg en stimuleren interactie en discussie, want wijn is passie, wijn is mensen samenbrengen. Je proeft zowel klassieke vertegenwoordigers uit de wijnregio of het thema als enkele tophuizen. Zo krijg je een mooi overzicht van wat de (wijn)markt biedt en je leert welke wijnstijlen je het lekkerste vindt.  Kortom onze avondsessies zijn een ideale combinatie van kennis verwerven en genieten van wijn.

 

 

Onze troeven – passie, kwaliteit en onafhankelijk:

  • Een unieke, eenvoudige proefmethode om de geheimen van wijnkwaliteit zelf te ontdekken en toepassen.
  • Je proeft een breed assortiment aan wijnen, zowel een fris terraswijntje van 7€ als topwijnen van 25€ tot 50€.
  • Een professionele PowerPoint-Presentatie met mooi beeldmateriaal en uitgebreide achtergrondinfo. (Elke deelnemer krijgt deze presentatie toegestuurd per email).
  • Een aangenaam en rustig kader, met een beperkt aantal deelnemers, zodat interactie gegarandeerd is. Een aantal van onze sessies zijn in samenwerking met de betere wijnhandel, op hun locatie.
  • WijnInZicht staat voor onafhankelijkheid en kwaliteit. Wij verkopen zelf geen wijn, maar werken samen met de Belgische wijnhandel. Een deel van onze opleidingen kan ook in opdracht zijn van een wijnhandel.

Tot op één van onze sessies!

Enkele voorbeelden: Bordeaux wijnstijl uit de hele wereld , Verslag Wijnproeven I & II , Belgische wijnen , Ontdek Zuid-Afrika in 9 wijnen , Sprankelende wijnen, een top beleving, wijn met gerecht.