Links: Bespreken van mooie wijnboeken

Biologisch, Biodynamisch, Bio natuurlijk…

Eindelijk een uitstekend boek over biologisch en wijnen. Jazzper van Papeghem is eerste Sommelier van België en heeft een uitgebreide wijnkennis en ervaring opgebouwd, naast een breed netwerk aan contacten in de wijnwereld. Resultaat is een boek dat zowel diepgaande achtergrond geeft als vlot leesbaar is voor elke wijn liefhebber. En je ontdekt ook meer over wijnregio’s en producenten. Zie onze wijnbespreking. Koop dit boek via de WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending.

 

Larousse Wijn encyclopedie

Dit kan niet anders dan een groots boek zijn. Meer dan 650 pagina’s, 700 foto’s, 40 land/regio kaarten en 60 top domeinen aan het woord. Zonder twijfel het meest complete wijnboek in het Nederlands. Naast een reis rond alle wijnlanden, doorheen de wereld, krijgt u ook een ruime achtergrond over wijnbouw, wijn maken, proeven, bewaren en kopen!
Zie onze wijnbespreking. Koop dit boek via de WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending.

De grote wijnfamilies, een reis door Europa.

Vele wijnen worden vandaag door families geproduceerd, door (h)echte familiebedrijven. Fiona Morrison koos 10 grootse familienamen. Ze laat je met hen kennismaken, op  een ongeëvenaarde wijze.  Fiona ontpopt zich als een echte romanschrijver. Je wordt meegesleurd in de familiegeschiedenis van deze 10 uitzonderlijke wijn families.  Ze slaagt erin om elke wijnproducent zeer openhartig te laten praten over zijn wijnen, zijn terroir, zijn familie.  Lees de volledige recensie. Koop dit boek via de WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending.

 

WijnBoek Wijndomein...domein, Belgische wijnbouwers maken topwijnen in Europa

Dit groots wijnboek doorkruist Europa op zoek naar wijnhuizen, die allemaal door Belgen opgericht zijn. En groots is het in alle betekenissen. Vooreerst, het boek meet 29 bij 37 cm, is 4 cm dik en weegt 3 kg… Je leest 300 pagina’s over Europese wijnen, geïllustreerd met zeker 300 prachtige foto’s. Alleen al het doorbladeren van het boek is genieten. Auteur Dirk De Mesmaeker en fotograaf Andrew Verschetze hebben een waar kunstwerk gemaakt. Lees de volledige recensie. Koop dit boek via de WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending.

 

De boek lannoo wijnregios frankrijkwijnregio’s van Frankrijk.

Frankrijk is de referentie voor wijnstreken, en Frankrijk kan als geen ander toerisme uitbouwen. Dit prachtige boek is een “must” voor elke wijnliefhebber en voor elke vakantiereiziger. Alle streken worden in detail besproken, met toeristische tips, wijnboeren te bezoeken, lekkere adresjes enz.Koop dit boek via de WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending.

 

De boek lannoo wijnregios italiaGroene wijnreisgids Italië 

Italië, het land waar mooie natuur, cultuur, gastronomie en wijn prachtig samenvloeien. Met deze gids reist u door alle wijnstreken van Italië en bezoekt u de geschiedenis van (voor de) Romeinen tot vandaag. Alle streken worden in detail besproken, met toeristische tips, wijnboeren te bezoeken, lekkere adresjes enz. Koop dit boek via de WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending.

Champagne, parels om te ontdekken

Het is geen traditionele bespreking van de wijnregio. Nee, we bezoeken 23 speciale wijnboeren uit de Champagne, die elk hun eigen verhaal vertellen. Een boek om mee te nemen bij je volgend bezoek aan Champagne.   Lees onze boekbespreking.

 

Wine atlas 7th edition (Engels) (Hughes Johnson & Jancis Robinson)Boek world atlas of wine

De eerste editie van de Wijnatlas verscheen in 1971. Het boek is wereldwijd een groot success en is vertaald in maar liefst 14 talen. De twee zeer bekende schrijvers op wijngebied, Hugh Johnson en Jancis Robinson, hebben hun krachten opnieuw gebundeld voor de zevende editie van dit meesterwerk. Door hun samenwerking en hun ongelooflijke kennis over de wereld van wijn, is weer een fantastisch boek ontstaan waar elke wijnliefhebber veel plezier aan zal beleven.
ISBN: 9789047514138     http://worldatlasofwine.com/