Een sessie over schuimwijnen is altijd uitzonderlijk. Sprankelende wijnen betoveren. Hieronder een verslag van een eerdere sessie… Je krijgt als deelnemer meer uitleg over hoe schuimwijn gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen “méthode traditionelle” en “Tank method of Cuve Close”… En dan starten we met proeven. En wat is er beter dan een …
Verder lezen >
Donderdag avond, 19u00. Ondanks de files komen de eerste deelnemers al binnen. Spanje, vakantieland bij uitstek, maar ook wijnland bij uitstek. Vanavond staat vooral Catalonië, Navarra en Sherry in de kijker. We starten met twee Cava’s, een Brut Nature en een Reserva Brut, beide van het huis Emendis-Puigmolto. Mooi, nu proeven we echt dat een “Brut …
Verder lezen >
Food-pairing: Eind november genoten we van mooie wijn en kaas opleiding bij wijnhandel Dulst. Een welkomschuimwijn bracht ons direct in de juiste stemming. Een combinatie van witte en rode wijnen begeleiden de selectie aan kazen. In 3 gangen konden we de wijnen proeven en vergelijken met kaas: geitenkaas of lichte kaas, harde of wat sterkere kazen …
Verder lezen >
Sinds 2012 geeft WijnInzicht boeiende wijnsessies . Een eerste mijlpaal was in 2015 met de lancering van onze website. Snel daarna startte de WijnInzicht Basiscursus reeks. Dit jaar, 2019, is de volgende grote mijlpaal: WijnInZicht start ook te Hasselt. Naast Leuven, een tweede stek voor unieke, interactieve wijnsessies. We bedanken de vele wijnliefhebbers die onze …
Verder lezen >
Het moest er eens van komen. Dikwijls over horen spreken, nooit zelf meegemaakt, tot dit jaar. Tijdens de zomer bezochten we weer enkele wijnstreken. Je kent het. De wijnboer ontvangt je enthousiast. Je krijgt een lijst van de wijnen (met vermelding van de prijs), je kiest de wijn die je wil proeven… en starten maar. …
Verder lezen >
Dit weekend stond in De Standaard een opmerkelijk artikel over een nieuw Amerikaans bedrijf “Replica Wine“. Dit bedrijft maakt gekende topwijnen na, in het laboratorium. Kort gezegd, ze analyseren chemisch een bepaalde gerenommeerde wijn en kopiëren die wijn. Nu ja, zij zelf zeggen dat ze geen exacte kopie zijn, maar geïnspireerd zijn door de “echte” …
Verder lezen >
De “grote vakantie” staat voor de deur. Hoog tijd om de zon op te zoeken. Onze blog pagina’s zijn ongetwijfeld een mooie inspiratiebron voor uw volgende bestemming of uitstap. Vakantie & Wijnregio’s, het beste huwelijk. – Piemonte: wellicht de mooiste en lekkerste wijnstreek ter wereld? – Toscane, hart en ziel van Italië (en de Italiaanse …
Verder lezen >
Koop nu uw wijnboek met een mooie korting. WijnInZicht en Uitgeverij Lannoo slaan de handen in elkaar. Koop vanaf vandaag via WijnInZicht uw wijnboeken met een mooie korting plus gratis verzending. Uitgeverij Lannoo is één van onze vooraanstaande uitgevers en biedt een mooi pakket aan wijnboeken. We hebben gekozen voor kwalitatieve Nederlandstalige wijnboeken met een …
Verder lezen >
Belgische wijnen verrassen! Dat was het unanieme besluit van de deelnemers aan onze sessie over Belgische wijn. Vorige week gaf ik de jaarlijkse sessie. En telkens opnieuw blijven Belgische wijnen mij verbazen. Kwaliteit en typiciteit zijn bijzonder. En ja, uiteraard kan de Belgische wijn nog verbeteren en groeien, maar België is een uniek wijnland. Onze wijn …
Verder lezen >
Het wijnjaar 2017 start zijn oogsttijd. Vanaf half augustus tot in oktober oogst men de wijndruiven in het noordelijke halfrond, Europa en Amerika als belangrijkste regio’s. Tijd dus om even wat nieuwtjes te verzamelen. Archeologen vonden 6000 jaar oude wijnamforen. Tot nu toe werd vermoed dat 2000 jaar voor Christus de wijnproductie in Italië startte. …
Verder lezen >