Avondsessie: Wijnproeven, echt niet moeilijk! (Leuven) (Volzet)

Initiatie tot meer wijnkennis.

Wijnproeven, echt niet moeilijk. Tijdens deze avondsessie leert elke wijnliefhebber zijn neus & smaakpapillen optimaal te gebruiken. Op eenvoudige wijze worden u de basistechnieken van het wijnproeven bijgebracht. Aan de hand van een 7tal wijnen leert u de specifieke aroma’s te onderscheiden en de verschillende smaken in wijn herkennen. Zo leert u de wijnkwaliteit te beschrijven. We geven u meer inzicht waarom wijn smaakt naar wijn, dit aan de hand van witte en rode wijnen aangevuld met de nodige achtergrond informatie over wijn maken, druivensoorten, bewaren en serveren van wijn of food-pairing. Met deze kennis zal u beter in staat zijn uw wijn te kopen en de juiste wijn te kiezen bij uw volgend etentje.

Ook meer technische onderwerpen kunnen aan bod komen zoals wat is tannine of het belang van de zuurtegraad van wijn. We bespreken tevens kort de regio’s van de wijnen die we proeven.  Kortom, deze introductie wijncursus is uw eerste stap naar meer kennis en wijnplezier.

De wijnopleiding gaat door bij wijnhandel Dulst “wijn met advies” in Blanden, bij Leuven. (vlak bij de afrit Haasrode op de E40).


Voor wie: Er is geen enkele voorkennis vereist.
Avondsessie: start om 19u30 en eindigt om 22u00
Prijs: 45 € per persoon  (BTW inbegrepen)
Datum: 28 januari 2020
(De opleiding gaat door vanaf 12 inschrijvingen.)