Basiscursus WijnInZicht 2020S (Leuven) – Nieuwe reeks (Volzet)

Ontdek de wijnwereld in 5 sessies

In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Het handige wijnboek, “Het verhaal achter het etiket” (uitgave voor WSET® niveau 2), gebruiken we ter ondersteuning van de wijnopleiding en is inbegrepen in de prijs.

Voor wie?

Onze Basiscursus WijnInZicht is voor iedereen, die geboeid is door de wondere wijnwereld. Er is geen voorkennis vereist om te starten. Na het volgen heb je een degelijke basis, handig bij je volgende wijnaankoop of opstart van een eigen wijnkelder.

We organiseren deze wijnopleiding in samenwerking met WineWise, WSET® erkend opleidingsaanbieder. Hierdoor kan je nadien eventueel instappen in het WSET® opleidingsprogramma. Onze Basiscursus WijnInZicht is het ideale professionele startpunt voor de horeca of wijnhandel.

Wat leer je?

 • Proeftechniek, waarmee je wijnen beoordeelt op kwaliteit, stijl, smaak en aroma. Bovendien krijg je tips om wijn en gerecht te combineren.
 • Je proeft wijnen, gemaakt van de belangrijkste witte en blauwe druiven, zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir… naast populaire lokale druiven
 • We reizen de wereld rond: Europa, USA, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland.
 • Je krijgt achtergrond informatie over hoe maakt men wijn, waarom wijn naar appel, kers of hout kan smaken. En hoe lees je het etiket.

Wijnen komen in vele kleuren en stijlen, zoals rood of wit, droog of zoet, met of zonder houtrijping… Je proeft 35 wijnen! En je leert jouw eigen smaakvoorkeuren beter kennen.

Zoals bij alle WijnInZicht sessies… Wijn is mensen samenbrengen, wijn is passie. De wijncursus is geen pure theorie. Elke sessie is een afwisseling tussen praktijk en uitwisseling van verrassende informatie. We nemen de tijd om de wijnen in groep te bespreken. En op uw vragen te antwoorden.

Wat anderen zeggen   

Luc :    “wijnkennis met lange afdronk!”
Febe:    “het is het waard om er 140 km voor te rijden”

Sessies

 1. Algemene introductie & wijnproeven. Wijnbouw en wijn maken (vinificatie)
 2. Schuimwijn, zoete wijnen, Sherry & Port
 3. Belangrijkste witte druiven in Frankrijk en de rest van de wereld
 4. Belangrijkste rode druiven in Frankrijk en de rest van de wereld
 5. Lokale druiven van over heel de wereld

Je krijgt één fles klasse wijn cadeau als je nu met twee  inschrijft!

Extra informatie

 • De wijncursus omvat: de 5 avondsessies + Alle wijnen die je proeft + Presentaties in PDF + het wijnboek WSET® “Het verhaal achter het etiket”.
 • De Basiscursus wordt in samenwerking met WineWise, WSET® erkend opleidingsaanbieder, ingericht. Wenst u na het volgen van deze wijnopleiding in te stappen in het WSET® programma, kan u zich registreren, via WineWise,  en het examen WSET® niveau 2 afleggen. De kostprijs voor dit examen is niet inbegrepen in de basiscursus.
 • WijnInzicht is onafhankelijk van de wijnhandel. U proeft wijnen aangekocht bij verschillende Vlaamse wijnhandels.

De wijnopleiding gaat door bij restaurant Bibios (De Bibliotheek), gemeentestraat 12 Vaalbeek (Oud Heverlee, Leuven). Vlak bij de E40 afrit Haasrode (richting Blanden).


Voor wie: Er is geen enkele voorkennis vereist.
Avondsessie: start om 19u30 en eindigt om 22u30
Prijs: 290 € per persoon  (BTW inbegrepen)
Datum: 5 avonden. start september 2020. (dinsdag)
– 10/11
– 17/11
– 24/11
– 01/12
– 08/12
(De opleiding gaat door vanaf 10 inschrijvingen.)