Waar of niet waar? Biologische wijn is top! (Leuven)

In deze tijd van klimaatmars en de opkomst van groen, kan de wijnwereld niet achterblijven. Verrassend misschien, maar de wijnwereld loopt al enige tijd voor op de rest van de economie. Heel wat wijnproducenten werken “biologisch” of “biodynamisch”. Meer respect voor de natuur, wettelijk vastgelegd en met controle. We bewijzen in deze avondsessie dat bio-wijnen top zijn!

Aan de hand van een 8 tal wijnen nemen we je mee in de biologische wijnbouw, en dit doorheen verschillende wijnregio’s. Proeven bio-wijnen anders? Kan je bio-wijnen wel bewaren?  Wist je trouwens dat Bourgogne één van de meest biologische wijnregio’s in Europa is? En wie vindt een Bourgogne Chardonnay of Pinot Noir nu niet lekker! Maar, biologisch wijn maken is moeilijk. We geven je tips hoe bio wijnen te herkennen, en waar je moet op letten.

Deze avondsessie is geen gewone wijnsessie… Nee, het is een gedurfde sessie! Wordt een nieuwe wijnliefhebber, die respect voor de natuur met wijnpassie verenigt. Net zoals de bio-wijn producenten. (Kan je niet wachten, lees ook onze blog Bio & Co.)

De wijnsessie gaat door bij wijnhandel Dulst “wijn met advies” in Blanden, bij Leuven. (vlak bij de afrit Haasrode op de E40).


Voor wie: Er is geen enkele voorkennis vereist.
Avondsessie: start om 19u30 en eindigt om 22u 00
Prijs: 45 € per persoon  (BTW inbegrepen)
Datum: 9 mei 2019, 1 avond.
(De opleiding gaat door vanaf 12 inschrijvingen.)