The Wine Champions League (Leuven)

Het najaar is de tijd om van wijn te genieten. Vandaar dat we topregio’s aan bod laten komen. Vele wijnliefhebbers vragen zich af wat al die “gouden medailles” of prijzen, die op de wijnflessen prijken, nu juist betekenen. En hoe bepaalt men welke wijn goud, zilver of brons krijgt?  Wel, in deze twee sessies zal u dit bepalen. We starten met een korte uitleg over hoe zo’n wijnproefcompetitie loopt… en dan start de wedstrijd. Telkens zullen 3 regio’s in de competitie geplaatst worden. We proeven de wijnen blind. We lichten kort elke regio toe, zodat u de kenmerken en typiciteit weet. En dan is het aan u. Welke wijn is de beste? En kan u ook zijn regio raden?

Uw stem (en punten) bepaalt welke wijn van de 3 regio’s de beste is. Tot slot zal de beste wijn van de avond gekozen worden. En natuurlijk, zoals steeds, bespreeken we in groep de wijnen. U kan dus aan matchfixing doen 😉

Zou Frankrijk steeds de beste zijn? Of zou Italië, met zijn vakantie imago, u steeds verleiden? Misschien is Spanje toch het meest competitief. Zoals in de voetbal, zijn zij het vaak die met de prijzen gaan lopen.

De wijnopleiding gaat door bij wijnhandel Dulst “wijn met advies” in Blanden, bij Leuven. (vlak bij de afrit Haasrode op de E40).


Voor wie: Er is geen enkele voorkennis vereist.
Avondsessie: start om 19u30 en eindigt om 22u00
Prijs: 90 € per persoon  (BTW inbegrepen)
Datum: op  7 november: witte wijn Champions League
op 28 november: rode wijn Champions League
(De opleiding gaat door vanaf 12 inschrijvingen.)