Avondsessie: van Prosecco tot Champagne (Leuven)

Ontdekkingsreis door de Europese schuimwijnen

dulst-les10-schuimwijnMooie momenten om met familie en vrienden samen te feesten. En daar hoort uitstekende schuimwijn bij. Op 10 december 2020 geven we in samenwerking met wijnhandel Dulst wijn met advies een ontdekkingsreis naar de Europese schuimwijnen. En we maken het spannend, we proeven onder andere blind een competitie tussen een aantal rivalen zoals Cava, Prosecco, Champagne… We sluiten af met een zoetje, wordt het de witte Muscato d’Asti of de rode Lambrusco? Wil je dit weten, nu inschrijven!

 

Wat beleeft u deze avond:

  • Introductie tot schuimwijnen. Hoe worden schuimwijnen gemaakt? Welke schuimwijnen kennen we in Europa?  En wat een variatie!
  • Hoe proef je wijn? Hoe bepaal je de kwaliteit en wanneer drinken we best schuimwijn?
  • Waarom smaakt een Prosecco en een Champagne verschillend?
  • We proeven een aantal topschuimwijnen “blind” naast elkaar. De flessen hebben een jasje aan, u weet niet welke schuimwijn in welke fles zit. Zo proeft u zonder vooroordeel…

Deze activiteit wordt ingericht volgende de richtlijnen mbt Corona. Deelnemers zitten per bubbel, op 1,5m van elkaar. We volgen tevens de richtlijnen van de Horeca voor mondmasker alsook voor inschenken van de wijnen.

De opleiding gaat door bij wijnhandel Restaurant Bibois, Gemeentestraat 12 Vaalbeek. (vlot bereikbaar vanaf afrit Haasrode op de E40).


Voor wie: Er is geen enkele voorkennis vereist.
Avondsessie: start om 19u30 en eindigt om 22u00
Prijs: 45 € per persoon  (BTW inbegrepen)
Datum: 10 december 2020, 1 avond.
(De opleiding gaat door vanaf 12 inschrijvingen.)