Avondsessie: Wat vind jij de lekkerste Italiaanse zomerwijn? (Hasselt-Diepenbeek)

De zomer staat weer voor de deur. Wat is jouw lekkerste Italiaanse zomerwijn? Een strak en fruitig wit wijntje of kies je eerder voor een kruidige rosé? Of, euh, is een mooie pittige rode wijn bij de BBQ jouw top? Welke wijnstijl krijgt jouw voorkeur wanneer je op het tuinterras of bij de BBQ even wil genieten? Deze sessie is een ontdekkingsreis naar jouw smaakprofiel voor deze zomer.

De zomer vraagt zijn eigen wijnstijlen. Naar aanleiding van onze succesvolle wintersessie, organiseren we nu een sessie rond zomerwijnen. Elke wijn vertegenwoordigt een stijl. Is de focus fruitsmaak of is het hout? Is het de druif, met zijn eigen aroma paspoort? We vergelijken een lichtere wijn met een volle en krachtige wijn. En wat met een jonge wijn naast een rijpe wijn? Je wordt ondergedompeld in een brede waaier van aroma’s en smaken… Opnieuw ontdek je hoe verscheiden wijn kan zijn en welke aspecten bij jouw smaak passen.

 

We starten met witte wijnen, reizen even door de rosé wijnen om nadien alles nog eens over te doen met rode wijn… We bespreken de wijnen en hun verschillen, zoals steeds, in groep. Laat je verrassen, en proef -zoals professionals- om jouw wijn te selecteren. Na deze sessie zal een zomerwijn kopen nooit meer hetzelfde zijn!

De wijnopleiding gaat door bij wijnhandel Licata Vini , Diepenbeek (vlak bij Hasselt)


Geen voorkennis vereist.
De avondsessie start om 19u30 en eindigt rond 22u00.
Prijs: 45 € (BTW inbegrepen).
Datum: dinsdag 12 mei.
(De sessie gaat door vanaf 10 inschrijvingen.)