Over WijnInZicht

Wij organiseren unieke wijnsessies in Leuven en Hasselt. Verrassend boeiend!

Je wegwijs maken in de bruisende wijnwereld is onze passie. “WijnInZicht organiseert avondsessies of opleidingen voor elke wijnliefhebber. In eigen naam of in opdracht van de wijnhandelaar.”

Peter Cattersel

Mijn passie voor wijn ontstond met reizen doorheen de traditionele wijnstreken in Frankrijk. Passie moet verrijkt worden met kennis. Ik volgde de internationaal cursus Wine & Spirits Education Trust Advanced Certificate (WSET® Advanced – level 3). En nadien het hoogste niveau binnen WSET, nl. Diploma (Level 4) als vrije student.

Wim Philippe

Als wijnconsulent vertel ik graag het verhaal achter de wijn. Want wijn is wetenschap maar ook én vooral passie. Een passie die ik graag verrijk met voortdurende bijscholing én ervaringen ter plaatse. Zo bezocht ik al diverse wijnregio’s in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en ja ook buiten Europa: Zuid-Afrika.

Ik behaalde de WSET® Advanced – level 3 Award, een kwalificatie op gevorderd niveau. Momenteel volg ik WSET level 4, Diploma.


Onze troeven:  passie, kwaliteit en onafhankelijk!

  • De wijnliefhebber vindt ongetwijfeld zijn gading in onze avondsessies en wijncursussen. Wijn ontstaat uit het beste van de natuur samen met de expertise van de wijnboer. En meer kennis is meer plezier. Volg één van onze avondsessies, want voor de meeste sessies is geen voorkennis vereist. Naast onze standaard sessies, bieden onze Wondere Wijnwereld series een dieper inzicht in wijnkennis, wijnkwaliteit en food-pairing.
  • Bedrijven helpen we graag bij het inrichten van team events rond het thema wijn. Onze events spelen in op entertainment, teambuilding, educatieve en sociale teamaspecten en natuurlijk genieten van wijnproeven.
  • Wijnhandelaars, die hun klanten een wijncursus willen aanbieden, helpen we graag. Een deel van onze sessies wordt vandaag reeds via de wijnhandel georganiseerd. Contacteer mij via ons voor meer info over onze samenwerkingsvormen.
  • Wij werken graag samen met Scholen of wijnopleidingscentra, die hun aanbod aan wijnopleidingen willen versterken. Wenst u als privé of overheidsinstelling samenwerken, neem nu contact op met ons.

Schrijf nu in op één van onze wijncursussen of abonneer je op onze nieuwsbrief of contacteer info@wijninzicht.be