Start-up: Hét toestel dat je wijn 4 weken goed houdt

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Na een drukke dag, heb je zin om rustig een glas wijn te drinken. Maar om één glas te kunnen drinken moet je wel heel de fles openen. Vaak voel je je dan verplicht om toch wat meer te drinken, of de dagen erna zeker de fles leeg te drinken. Want de wijn moeten weggieten is zonde.  Of je beschikt over een duurdere fles, waarvan je wil dat elk glas perfect blijft, ook na enkele weken.

De betere brasseries en horecazaken hebben een gelijkaardig probleem. Zij willen bij hun menu aangepaste wijnen aanbieden. Vaak is dit niet zo evident omdat deze wijnen duurder zijn en niet in één keer leeg geraken. Brasseries opteren er dan toch maar voor om standaard, goedkopere wijn te serveren. 

Dat probleem wordt nu opgelost door onze Spencivino winedispenser. Het is een apparaat dat werkt met het edele argon gas, waardoor je geopende fles wijn drie tot vier weken goed blijft zonder enige smaakverandering. Je kan de fles gewoon aansluiten op het apparaat en als je dan zin hebt in een glas wijn kan je via het tapje makkelijk een glas inschenken. Dit alles stoppen we in een mooi design zodat mensen het met trots kunnen tonen in hun keuken of living. Zo wordt Spencivino ook echt deel van je interieur. Onze wine dispenser is ook zeer geschikt voor wijnliefhebbers die over duurdere flessen beschikken. Dankzij ons product kunnen wijnliefhebbers op eigen tempo genieten van hun fles wijn.

“Because every sip is worth the joy”

Wie zijn we? Spencivino is een start-up die bestaat uit 5 jonge co-founders met een passie voor wijn. Ons avontuur is begonnen als een schoolproject van de UHasselt. In ons vrijwel korte bestaan hebben we toch al enkele mooie hoogtepunten bereikt. Zo hebben we de Gen Z award van Jong Voka Limburg gewonnen. Daarnaast hebben we ook de Vlaamse finale van de Vlajo SBP award gewonnen. In juli 2021 vertegenwoordigen we ons land in de JA Europe finale die plaatsvindt in Litouwen.  

WijnInZicht steunt graag deze jonge start-up met een ambitieus business plan om de wijnliefhebber beter en langer te laten genieten van wijn. Meer info op www.spencevino.be.