Vakantie & wijnregio’s…

De “grote vakantie” staat voor de deur. Hoog tijd om de zon op te zoeken. Onze blog pagina’s zijn ongetwijfeld een mooie inspiratiebron voor uw volgende bestemming of uitstap. Vakantie & Wijnregio’s, het beste huwelijk.

DSCN1343 ceretto 03acinoPiemonte: wellicht de mooiste en lekkerste wijnstreek ter wereld?
Toscane, hart en ziel van Italië (en de Italiaanse wijn)!

Bordeaux: de referentie en wat een prachtige stad…
Bourgogne, de top. Traditie, exclusief & mix van terroir.
Champagne: kort bij de deur. Mooi, lekker en gevarieerd.
Alsace: unieke stadjes & mooie wandelingen. De droogste streek van Frankrijk.
Rhône, zowel Noordelijke als Zuidelijke Rhône zijn prachtig. Uitwaaien, lekker eten en drinken… en ongerepte natuurwandelingen (of wijngaardbezoeken).

Oostenrijk.. Niet alleen de Alpen zijn mooie vakantie bestemmingen, ook de wijnstreken zijn pareltjes.
– Buur Duitsland. De Rijn en Moezel zijn ideale kort bij vakanties… Op slechts een 250 à 350 km van België.

Belgische wijnboeren bezoeken, of hun regio’s. De Maasvallei is een topper, maar Voeren of Heuvelland moeten niet onderdoen. En heb je met de moto, Vespa of e-bike al door het Hageland of Haspengouw getoerd… Prachtige landschappen, lekkere terrasjes en uitstekende wijnboeren om eens te stoppen (vooraf best even bellen).

Oh, ja en mocht je ons artikel over stopplaatsen voor onderweg gemist hebben, nu lezen dan.

Er bestaan veel mooie reisboeken, maar hieronder enkele uitschieters:

De wijnregio’s van Frankrijk

Frankrijk is de referentie voor wijnstreken, en Frankrijk kan als geen ander toerisme uitbouwen. Dit prachtige boek is een “must” voor elke wijnliefhebber en voor elke vakantiereiziger. Alle streken worden in detail besproken, met toeristische tips, wijnboeren te bezoeken, lekkere adresjes enz. Koop dit boek via de WijnInZicht actie en geniet van mooie korting plus gratis verzending. 

De Groene Reisgids Wijnreisgids Italië 

Italië, het land waar mooie natuur, cultuur, gastronomie en wijn prachtig samenvloeien. Met deze gids reist u door alle wijnstreken van Italië en bezoekt u de geschiedenis van (voor de) Romeinen tot vandaag. Alle streken worden in detail besproken, met toeristische tips, wijnboeren te bezoeken, lekkere adresjes enz. Koop dit boek via de WijnInZicht actie

Champagne, parels om te ontdekken.

Het is geen traditionele bespreking van de wijnregio. Nee, we bezoeken 23 speciale wijnboeren uit de Champagne, die elk hun eigen verhaal vertellen. Een boek om mee te nemen bij je volgend bezoek aan Champagne. Koop dit boek via de WijnInZicht actie

Larousse Wijn encyclopedie.

Zonder twijfel het meest complete wijnboek in het Nederlands. Naast een reis rond alle wijnlanden, doorheen de wereld, krijgt u ook een ruime achtergrond over wijnbouw, wijn maken, proeven, bewaren en kopen! Bij de meeste streken worden interessante wijnproducenten vermeldt. Zie onze wijnbespreking. Koop dit boek via de WijnInZicht actie

 

World Atlas of Wine 7th edition (Engels)  (Hughes Johnson & Jancis Robinson)

De eerste editie van de Wijnatlas verscheen in 1971. Het boek is wereldwijd een groot success. De twee zeer bekende schrijvers op wijngebied, Hugh Johnson en Jancis Robinson, hebben hun krachten opnieuw gebundeld voor de zevende editie van dit meesterwerk. Door hun samenwerking en hun ongelooflijke kennis over de wereld van wijn, is weer een fantastisch boek ontstaan waar elke wijnliefhebber veel plezier aan zal beleven. (ISBN: 9789047514138, via http://worldatlasofwine.com/).

Prettige zomervakantie!