Welke wijncursus is de beste voor jou?

Het feit dat je deze blog leest betekent dat je op zoek bent naar meer wijnkennis. En je hebt gelijk, extra wijnkennis brengt extra plezier in je volgend glas. Maar welke kennis is essentieel om inderdaad betere wijnen te kunnen kopen of combineren met eten?

De vier pijlers van wijnkennis.

 

Alles start met de druiven. Internationale druiven zoals Cabernet Sauvignon en Syrah of lokale druiven zoals Dornfelder of Torrontes. Er zijn meer dan 1400 wijndruiven, dus keuze te over en gelukkig moet je ze niet allemaal kennen. In de Basiscursus leer je 8 internationale druiven kennen en proeven. Plus 26 lokale druiven vermelden we, waarvan we een mooi gedeelte proeven.

Regio & Terroir. Waar de druif staat is cruciaal. Een Pinot Gris uit de Franse Elzas zal anders smaken dan een Pinot Grigio uit Noord Italië. In de Basiscursus ontdek je waarom elk terroir uniek is en wat terroir nu juist betekent. We bespreken ook de voornaamste wijnregio’s in Europa en de wereld.

Producent en wijnstijl. Wijn maken, de vinificatie, haalt het beste uit druif en terroir. En een eigen wijnstijl wordt gevormd. Houtrijping, zoet of droog, oxidatie… allemaal technieken om de wijn te bekomen, die de wijnboer als zijn unieke creatie beschouwt. In de Basiscursus proeven we er 35!

En gelukkig is er de praktijk… Want van al die theorie krijgt een mens dorst. De unieke WSET proefmethode, die we in de Basiscursus gebruiken, laat je toe de wijn te beschrijven en bespreken. En de kwaliteit zo objectief mogelijk te beoordelen… plus een eerste inzicht te verwerven in food-pairing.

Voor de wijnliefhebber of professional

WijnInZicht biedt u de unieke gelegenheid om in te stappen in het WSET opleidingsprogramma. Een internationaal opleidingsprogramma met 50.000 studenten per jaar. Niets moet, maar alles kan. Het startpunt is de Basiscursus WijnInZicht. Een introductie tot de wijnwereld voor de beginnende wijnliefhebber of professional. Uniek in deze WSET opleiding is de aandacht voor druiven, naast de regio’s en wijnstijlen. Achtergrond informatie en praktijk vloeien door elkaar in elke les.

Na het volgen van de Basiscursus heb je een gedegen kennis om over je volgend glas een eigen mening te geven… en wie weet ga je nadien verder in het WSET avontuur.

De Basiscursus WijnInZicht wordt in samenwerking met WineWise, WSET® erkend opleidingsaanbieder, ingericht. Ik hoop je te zien op onze volgende Basiscursus.