Wijn pop-ups in Hasselt

Gelukkig zijn er creatieve Horeca uitbaters, die nu tijdelijk een wijnwinkel openen… en met succes. Mooie wijnen, gevarieerde keuze. En we steunen toch maar weer de lokale handel. De wijn smaakt eens zo goed, want ze hebben steeds een boeiend verhaal bij elke wijn. Breng een bezoek en beleef Hasselt als “stad van de wijn“!

Osteria Moretti, in Aldestraat 20, Hasselt. Nu is er tegenover de beroemde Osteria ook een heuse, frisse pop-up wijnwinkel. Met een behoorlijk gevarieerde keuze aan Italiaanse wijnen, van 7 € over 60 € tot …
De wijnen, die ze normaal aanbieden in het restaurant, kan je nu ook kopen, aan een correcte winkelprijs en met passioneel advies. Ook Italiaanse specialiteiten, zoals pasta’s, kan je er vinden.
De winkel fungeert tevens als afhaalpunt voor de take-away van de Osteria. Handig, zo kan onmiddellijk de juiste wijn meenemen met de lekkere gerechten.

Wijnbar Dito

Wijnbar Dito, Schrijnwerkersstraat 8, Hasselt. Deze populaire wijnbar in het centrum van is nu in “lock-down”. Of beter, getransformeerd tot wijnwinkel. Je kan de wijnen kopen voor degustaties@home, of om een origineel cadeau te geven, of gewoon kom een wijnfles kopen… 350 wijnen van over heel de wereld. De enthousiaste uitleg krijg je er gratis bij!