Onze Basiscursus vernieuwt!

Update van de proefmethode
22 november 2022 in
Onze Basiscursus vernieuwt!
WijnInZicht, Peter Cattersel

De wereld verandert vandaag snel. Tijd voor WijnInZicht om de Basiscursus te vernieuwen. En dat heeft alles te maken met de evoluties die het wijnproeven de laatste jaren doormaakt. We schreven al eerder een recensie over het boek WijnProeven als een Pro. In overleg met de auteur Cees van Casteren hebben we besloten om dit boek nu als onderliggende kern te gebruiken. De KARAAT proefmethode wordt onze basis, maar we houden steeds een vinger aan de pols met WSET. Cees is zelf WSET educator, vandaar dat we zowel vernieuwing als traditie kunnen verenigen.

De cursus blijft 5 avonden en je proeft nog altijd minimaal 35 wijnen. Het begeleidend boek is nu het boek "WijnProeven als een Pro" en je ontvangt tevens een mooi hulpmiddel om aroma's te herkennen. De focus blijft hetzelfde: We reizen de wijnwereld rond met bijzondere aandacht voor de verschillende wijndruiven. Ook de achtergrondinfo mbt.  wijnstijl, wijntechnieken en natuurlijk de belangrijkste wijnregio's wordt continue vernieuwd. Want voor elke deelnemer geldt: meer wijnkennis brengt meer wijnplezier.

We stellen trouwens vast dat dit boek (Engels: "Anyone can taste wine") internationaal sterke indruk maakt. Jancis Robinson, een gerenommeerd internationale wijnexpert, is vol lof over het boek op haar website. Ook zij adviseert wijnliefhebbers (en wijnstudenten) het boek aan te kopen. Dit bevestigt onze keuze nog meer.

Je kan het boek "Wijnproeven als een pro" vanaf nu bij ons kopen!

Als je inschrijft voor onze Basiscursus te Leuven of Hasselt, krijg je het boek erbij. Inbegrepen in onze prijs en service 😊