Avondsessie: Nebbiolo versus Pinot Noir (Hasselt)

WijnInZicht organiseert op 18 november een mooie competitie-sessie “Nebbiolo vs Pinot Noir”. Twee topdruiven die bij de beste wijnen ter wereld maken, namelijk Barolo en Bourgogne Grand Cru.

Avondsessie: Belgische wijn (Leuven)

WijnInZicht organiseert opnieuw een Belgische wijnen sessie op donderdag 16 december 2021. De Belgische wijnbouw en -productie kent de jongste jaren een steile opmars. Het aantal wijnbouwers verdubbelde in 10 jaar tijd terwijl het wijnvolume maar liefst verzesvoudigde in het jongste decennium. Gelukkig steeg niet alleen de kwantiteit. Ook de kwaliteit gaat er flink op vooruit. Getuige de recente persberichten over de Belgische wijn ‘Kontreir’ die nu prijkt op de wijnkaart van het wereldvermaarde restaurant El Celler de Can Roca in het Spaanse Gerona.

Avondsessie: Nebbiolo versus Pinot Noir (Leuven)

WijnInZicht organiseert op 26 oktober een mooie competitie-sessie “Nebbiolo vs Pinot Noir”. Twee topdruiven die bij de beste wijnen ter wereld maken, namelijk Barolo en Bourgogne Grand Cru.

Avondsessie: van Prosecco over MCC tot Champagne (Hasselt)

Mooie momenten om met familie en vrienden samen te feesten. En daar hoort uitstekende schuimwijn bij. Deze sessie is een unieke ontdekkingsreis naar de schuimwijnen van de hele wijnwerled. En we maken het spannend, we proeven onder andere blind een competitie tussen een aantal rivalen zoals Cava, Prosecco, Champagne… En we sluiten wellicht af met een zoetje!

Avondsessie: van Prosecco tot Champagne (Leuven)

Mooie momenten om met familie en vrienden samen te feesten. En daar hoort uitstekende schuimwijn bij. Deze sessie op 7 december wordt georganiseerd in samenwerking met wijnhandel Dulst wijn met advies. Het is een unieke ontdekkingsreis naar de Europese schuimwijnen. En we maken het spannend, we proeven onder andere blind een competitie tussen een aantal rivalen zoals Cava, Prosecco, Champagne… We sluiten af met een zoetje!

Avondsessie: Wijnproeven, echt niet moeilijk! (Hasselt)

WijnInZicht organiseert op 21 oktober onze top-sessie “Wijnproeven, echt niet moeilijk”. Na deze avond zal wijn nooit meer hetzelfde zijn voor u! U leert de basistechnieken van wijnproeven, zodat u de juiste wijn kiest voor uw etentje. U proeft wijnen uit verschillende wijnstreken en leert meer over de geheimen van wijn maken, serveren en bewaren.

Basiscursus WijnInZicht 2021F (Hasselt-Volzet)

Onze populaire Basiscursus WijnInZicht plannen we nu opnieuw te Hasselt vanaf september 2021! In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Basiscursus WijnInZicht 2021f (Leuven – volzet)

Onze populaire Basiscursus WijnInZicht wordt opnieuw gepland te Leuven in september 2021! In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Exclusieve sessie – Proef samen Grand Cru wijnen (Leuven – Volzet)

In september organiseren we een unieke Grand Cru sessie. In deze sessie ontdekken we samen twee klasse wijnregio’s, en dit door een “horizontale proefsessie”. Voor wit proeven we vier Chablis (Frankrijk) wijnen. Van Petit Chablis tot Grand Cru. Voor rood doorgronden we Toscane (Italië). Ook met vier wijnen. We proeven van Chianti tot …

Avondsessies: Giro d’Italia! (Leuven-Volzet)

In november 2021  plannen we drie avondsessies rond Italiaanse wijnen. Italië is topper als vakantiebestemming, maar ontdek in deze sessie de talloze lekkere Italiaanse wijnen, echte pareltjes! Italië is de grootste wijnproducent ter wereld en beroemd om toppers als Brunello, Barolo en Prosecco. Maar kent u de honderden lokale druiven, die prachtige wijnervaringen opleveren zoals in Veneto of Sicilië. Mis dit niet!

Avondsessie: Wijnproeven, echt niet moeilijk! (Leuven-Volzet)

WijnInZicht organiseert op 14 september onze topsessie “Wijnproeven, echt niet moeilijk”. Na deze avond zal wijn nooit meer hetzelfde zijn voor u! U leert de basistechnieken van wijnproeven, zodat u de juiste wijn kiest voor uw etentje. U proeft wijnen uit verschillende wijnlanden en leert meer over de geheimen van wijn maken, serveren en bewaren…

Geef een wijnsessie cadeau, een bijzondere attentie!

Eindejaarsfeesten, een verjaardag en (wijn)cadeaus… Wat koop je best voor een wijnliefhebber? Natuurlijk, je kan altijd wijnflessen geven. Maar onze unieke WijnInZicht geschenkbon, dat is een bijzondere attentie! (cadeaubon ter waarde van 48 €)

Geef de basiscursus cadeau, een exclusief geschenk!

Eindejaarsfeesten, een verjaardag en (wijn)cadeaus… Een origineel, exclusief geschenk is natuurlijk onze Basiscursus (te Leuven of Hasselt). Een introductie tot wijn, wijndruiven, proeven in 5 avonden…  (geschenkbon ter waarde van 295 €)