Avondsessie: Wijn met gerecht! (Leuven)

Kom op dinsdag 24 mei naar deze unieke food-pairing avond. WijnInZicht en Bistro Bibois slaan de handen in elkaar om u een fascinerende food & wine avond te bezorgen. Want er is maar één manier om wijn & gerecht te leren combineren en dat is ervaring opdoen.

 

 

Basiscursus WijnInZicht 2022S (Hasselt)

Onze populaire Basiscursus WijnInZicht start te Hasselt opnieuw in september 2022! In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Basiscursus WijnInZicht 2022S (Leuven)

Onze populaire Basiscursus WijnInZicht is gepland voor september 2022! In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Geef de basiscursus cadeau, een exclusief geschenk!

Eindejaarsfeesten, een verjaardag en (wijn)cadeaus… Een origineel, exclusief geschenk is natuurlijk onze Basiscursus (te Leuven of Hasselt). Een introductie tot wijn, wijndruiven, proeven in 5 avonden… (geschenkbon ter waarde van 305 €)

Avondsessies: Giro d’Italia! (Hasselt)

Drie avondsessies rond Italiaanse wijnen in april. Italië is topper als vakantiebestemming, maar ontdek in deze sessie de talloze lekkere Italiaanse wijnen, echte pareltjes! Italië is de grootste wijnproducent ter wereld en beroemd om toppers als Brunello, Barolo en Prosecco. Maar kent u de honderden lokale druiven, die prachtige wijnervaringen opleveren van Venetië tot Sicilië. Mis dit niet!

Avondsessie: van Prosecco tot Champagne (Leuven – Volzet)

Mooie momenten om met familie en vrienden samen te feesten. En daar hoort uitstekende schuimwijn bij. Deze sessie wordt op 15 maart 2022 georganiseerd in samenwerking met wijnhandel Dulst wijn met advies. Het is een unieke ontdekkingsreis naar de Europese schuimwijnen. En we maken het spannend, we proeven onder andere blind een competitie tussen een aantal rivalen zoals Cava, Prosecco, Champagne… We sluiten af met een zoetje!

Avondsessie: Belgische wijn (Leuven – Volzet)

WijnInZicht organiseert opnieuw een Belgische wijnen sessie op dinsdag 29 maart 2022. De Belgische wijnbouw en -productie kent de jongste jaren een steile opmars. Het aantal wijnbouwers verdubbelde in 10 jaar tijd terwijl het wijnvolume maar liefst verzesvoudigde in het jongste decennium. Gelukkig steeg niet alleen de kwantiteit. Ook de kwaliteit gaat er flink op vooruit. Getuige de recente persberichten over de Belgische wijn ‘Kontreir’ die nu prijkt op de wijnkaart van het wereldvermaarde restaurant El Celler de Can Roca in het Spaanse Gerona.