Avondsessies: Viva Espana! (Leuven)

Op donderdag 5 en 12 maart 2020 organiseren we twee avondsessies rond Spaanse wijnen. Spanje is topper als vakantiebestemming, maar ook als wijnmaker! Ken je alleen Rioja of Cava en wil je meer weten over de wondere wereld van de Spaanse wijnen? Dan is deze wijncursus – 2 sessies – iets voor jou!

Avondsessie: Twee grootse regio’s: Bordeaux en Toscane! (Diepenbeek-Hasselt)

Een vergelijking tussen deze twee grootse regio’s kon niet uitblijven. Wat zijn hun gelijkenissen? Wat zijn hun verschillen? En is dit wel een competitie of oorlog? In deze sessie proeven en vergelijken we wijnen uit de twee regio’s. Druiven, terroir, prijs en stijl… Telkens zullen de regio’s in de competitie geplaatst worden. We proeven de wijnen blind. We lichten elke regio en wijn toe, zodat u de kenmerken en typiciteit kan ontdekken. En dan is het aan u.  Welke wijn is het best gemaakt? Welke is het lekkerste? En welke wijn is nu Frans of Italiaans?

Avondsessie: Wat vind jij de lekkerste Italiaanse zomerwijn? (Hasselt-Diepenbeek)

De zomer staat weer voor de deur. Wat is jouw lekkerste Italiaanse zomerwijn? Een strak en fruitig wit wijntje of kies je eerder voor een kruidige rosé? Of, euh, is een mooie pittige rode wijn bij de BBQ jouw top? Welke wijnstijl krijgt jouw voorkeur wanneer je op het tuinterras of bij de BBQ even wil genieten? Deze sessie is een ontdekkingsreis naar jouw smaakprofiel voor deze zomer.

Basiscursus WijnInZicht 2020F (Hasselt-Diepenbeek) (Volzet)

Basiscursus ‘How to taste’ start opnieuw te Hasselt op 4 februari 2020! In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Basiscursus WijnInZicht 2020F (Leuven)

Basiscursus ‘How to taste’ start opnieuw te Leuven op 11 februari 2020! In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Avondsessie: Wijnproeven, echt niet moeilijk! (Leuven) (Volzet)

WijnInZicht organiseert op 28 januari 2020 onze top-sessie “Wijnproeven, echt niet moeilijk”. Na deze avond zal wijn nooit meer hetzelfde zijn voor u! U leert de basistechnieken van wijnproeven, zodat u de juiste wijn kiest voor uw etentje. U proeft wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje of Oostenrijk en leert meer over de geheimen van wijn maken, serveren en bewaren…

De oorspong van wijn: Zuid en Centraal Europa (Leuven)

Zuid en Centraal Europa zijn de wijn-bakermat in Europa. In 6 avonden reizen we door Italië en Spanje, de nummer 2 en 3 in de wondere wijnwereld. En ontdek je tevens de bakermat van Europese wijn: Oostenrijk, Hongarije, Tsjechie, Slovakije, Kroatië… We bespreken elke wijnregio aan de hand van foto’s en achtergrond informatie. U proeft tijdens de opleiding 42 Europese wijnen. Een unieke variatie in wijnstijlen, lokale druiven, rijping op hout of amfora… Opnieuw een mooie uitbouw van uw wijnkennis. En plezier is verzekerd. Deze wijnstreken zijn toeristische trekpleisters. Dit vergeten we zeker niet. Schrijf nu in!