Basiscursus WijnInZicht 2018-10

In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis. Basiscursus start opnieuw begin oktober 2018!

Avondsessie: Welke wijn vind jij het lekkerste?

Hou je van een strak en fruitig wijntje of kies je eerder voor een krachtige en volle wijn? Welke wijnstijl krijgt jouw voorkeur? Iedereen heeft een eigen smaakprofiel, ook voor wijn. Deze sessie is een zoektocht naar jouw eigen smaakprofiel, maar tegelijkertijd ontdek je nieuwe wijnen.

Avondsessie: Wijnproeven, echt niet moeilijk! (Volzet)

WijnInZicht organiseert op 20 september 2018 onze top-sessie “Wijnproeven, echt niet moeilijk”. Na deze avond zal wijn nooit meer hetzelfde zijn voor u! U leert de basistechnieken van wijnproeven, zodat u de juiste wijn kiest voor uw etentje. U proeft wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje of Oostenrijk en leert meer over de geheimen van wijn maken, serveren en bewaren…

Avondsessie: Viva Espana!

Op dinsdag 13 en 20 november 2018 organiseren we twee avondsessies rond Spaanse. Spanje is topper als vakantiebestemming, maar ook als wijnmaker! Ken je alleen Rioja of Cava en je wilt meer weten over de wondere wereld van de Spaanse wijnen? Dan is deze wijncursus – 2 sessies – zeker iets voor jou!

Avondsessie: Wijn met gerecht!

Kom op donderdag 29 november naar deze unieke food-pairing avond. WijnInZicht en Restaurant De Bibliotheek slaan de handen in elkaar om u een fascinerende food & wine avond te bezorgen. Want er is maar één manier om wijn & gerecht te leren combineren en dat is ervaring opdoen.

 

 

Avondsessie: van Prosecco tot Champagne

Mooie momenten om met familie en vrienden samen te feesten. En daar hoort uitstekende schuimwijn bij. Op 4 december 2018 geven we in samenwerking met Wijnhandel Dulst (Blanden bij Leuven) een ontdekkingsreis naar de Europese schuimwijnen. En we maken het spannend, we proeven onder andere blind een competitie tussen een aantal rivalen zoals Cava, Prosecco, Champagne, Franciacorta… We sluiten af met een zoetje!

Geplande wijnsessies: september-december 2018

We bieden weer een mooi en gevarieerd programma in het najaar van 2018. Regio’s, druiven en wijnen proeven en ontdekken, meer moet dat niet zijn. Uiteraard starten we met onze succesvolle introductie sessie “Wijnproeven”. Voor de echte wijnliefhebber organiseren we opnieuw onze unieke Basiscursus WijnInZicht. En, naar gewoonte, een paar verrassingen. Kijk vlug verder!