Avondsessie: Ontdek Zuid-Afrika in 8 wijnen (Leuven)

Zuid-Afrika, wellicht kent u Stellenbosch, Chenin Blanc, Pinotage… Maar Zuid-Afrika biedt zoveel meer aan wijnen: wit, rood, schuim… of van fris, fruitig tot vol en complex. Aan de hand van 8 wijnen reizen we door de beste streken van Zuid Afrika.

Avondsessie: Oostenrijk & Südtirol (Leuven)

Op dinsdag 24 oktober 2019 organiseren we een avondsessie rond Oostenrijkse wijnen. Oostenrijk heeft zich sinds einde vorige eeuw op kwaliteit gefocust. En dat merk je vandaag in hun prachtige wijnen. Grote variatie, zowel droge als zoetere wijnen, wit of rood… alles is voorhanden. Met deze avondsessie leer je meer over oa. de wijngeschiedenis en de typische druivenrassen zoals Riesling, Grüner Veltliner, Spätburgunder en Zweigelt. Naast de belangrijkste wijngebieden van Oostenrijk steken we kort de grens met Italië over. Südtirol of Alto Adige maakte deel uit van grote Oostenrijkse rijk. In de wijnstijl is dit tot vandaag nog altijd te herkennen. Mis dit niet!

The Wine Champions League (Leuven)

Competitie tussen verrassende wijnen uit Europa. De top-ploegen, euh wijnregio’s, strijden onverbiddelijk voor de titel. En u zit niet in de tribune, nee u moet in deze competitie mee het veld op. Topregio’s uit Frankrijk, Italië en Spanje strijden in twee reeksen: de beste witte wijn en de beste rode wijn van 2019. U zal hierover het laatste woord hebben. 

Avondsessie: van Prosecco tot Champagne (Leuven)

Mooie momenten om met familie en vrienden samen te feesten. En daar hoort uitstekende schuimwijn bij. Op 5 december 2019 geven we in samenwerking met Wijnhandel Dulst (Blanden bij Leuven) een ontdekkingsreis naar de Europese schuimwijnen. En we maken het spannend, we proeven onder andere blind een competitie tussen een aantal rivalen zoals Cava, Prosecco, Champagne… We sluiten af met een zoetje!

Avondsessie: schuimwijnen rond de wereld (Hasselt)

Mooie momenten om met familie en vrienden samen te feesten. En daar hoort uitstekende schuimwijn bij. Op 26 november 2019 beleef je een ontdekkingsreis doorheen de Europese en wereld schuimwijnen. We maken het spannend: we proeven “blind” een competitie tussen een aantal rivalen zoals Cava, Prosecco, Champagne… en een lekkere Zuid Afrikaan. Maar ook bij je dessert kan een zoete schuimwijn, ontdek het allemaal!

Basiscursus WijnInZicht 201910 (Hasselt) – Volzet

In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.

Tour de France (Leuven) – Volzet

Frankrijk, dé wijn referentie, met een ongelooflijk wijnaanbod. We reizen gedurende 7 avonden  door de Franse wijnstreken en ontdekken hun specifieke “terroirs” en soorten wijnen (schuimwijn, wit, rood, rosé, zoet…)  Wat biedt onze “Tour de France”? We bespreken elke wijnregio aan de hand van foto’s en achtergrond informatie. We starten in de Loire en we eindigen in het wijnmekka Bordeaux. Onderweg leren we meer over hoe Fransen wijn maken. Of wat zij toveren met houtrijping. U proeft tijdens de opleiding 49 Franse wijnen. Een mooie uitbouw van uw wijnkennis. En plezier is verzekerd. Alle wijnstreken zijn tevens gastronomische pareltjes en toeristische trekpleisters. Dit vergeten we zeker niet. Schrijf nu in!

Basiscursus WijnInZicht 201909 (Leuven) Volzet

In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis.