Basiscursus WijnInZicht 201905 (Hasselt)

In vijf avondsessies ontdek je de wondere wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druivenrassen en wijnregio’s uit de hele wereld. Met de unieke proefmethode leer je aroma’s en smaken van wijn onderscheiden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn en je volgende stap op weg naar meer wijnkennis. Basiscursus start in Hasselt op 21 mei!

Avondsessie: Belgische wijn (Leuven)

WijnInZicht organiseert opnieuw een Belgische wijnen sessie op dinsdag 14 mei 2019. Inderdaad, België mag zich een echt wijnland noemen. Hoewel we klein blijven met zo’n 250 ha wijngaard, zijn er vandaag meer dan 30 domeinen die nationaal en internationaal faam hebben. Maar ik stel vast, dat vele wijnliefhebbers de weg naar Belgische wijnen nog niet gevonden hebben. Daarom, een avond over de Belgische lekkere wijnen. Ontdek onze schuimwijnen of top wit en rood. Ontdek de vele druiven… van Chardonnay tot Solaris of van Acolon tot Pinot Noir.

Avondsessie: Wijn & hout, geeft dit altijd goud? (Leuven)

Een unieke sessie over hoe houtrijping en sur lie de wijnstijl, aroma’s en smaken van wijn bepalen. Twee belangrijke technieken, die de wijnboer vaak gebruikt.  Wijn zou nooit zo populair zijn, zonder de ontdekking dat het huwelijk tussen hout en wijn perfect is. Wat doet het hout met de wijnaroma’s en smaken? Of wat met de body, de balans en complexiteit? Alle eigenschappen, die we aan wijn verbinden, zal hout beïnvloeden. Dit is zowel mysterieus als magisch.

Waar of niet waar? Biologische wijn is top! (Leuven)

In deze tijd van klimaatmars en de opkomst van groen, kan de wijnwereld niet achterblijven. Verrassend misschien, maar de wijnwereld loopt al enige tijd voor op de rest van de economie. Heel wat wijnproducenten werken “biologisch” of “biodynamisch”. Meer respect voor de natuur, wettelijk vastgelegd en met controle. Proeven bio-wijnen anders? Kan je bio-wijnen wel bewaren?  We bewijzen in deze avondsessie dat bio-wijnen top zijn!

Avondsessie: Wat vind jij de lekkerste zomerwijn?

De zomer staat weer voor de deur. Wat is jouw lekkerste zomerwijn? Een strak en fruitig wit wijntje of kies je eerder voor een kruidige rosé? Of, euh, is een mooie pittige rode wijn bij de BBQ jouw top? Welke wijnstijl krijgt jouw voorkeur wanneer je op het tuinterras of bij de BBQ even wil genieten? Deze sessie is een ontdekkingsreis naar jouw smaakprofiel voor deze zomer.