Het verleden onthuld: 
Onze jaren van inspiratie gebundeld

Hier vind je voorbeelden van sessies die we de laatste jaren op de agenda hadden staan. Inspiratie voor het uitbouwen van je wijnhobby. 
Wens je meer informatie over onze sessies en privé sessie, of wil je op de wachtlijst staan voor een bepaalde wijnsessie, laat het ons weten.

Basiscursus WijnInZicht

Onze populairste wijncursus die we tweemaal per jaar inrichten en vaak als privé sessie, op maat van de klant, aanbieden. Een onmisbare wijncursus om je eigen mening te vormen rond elk glas wijn.  Ontdek de fascinerende wijnwereld doorheen de belangrijkste wijnstijlen, druiven, regio's en productie technieken. Met onze proefmethode (KARAAT) leer je aroma’s en smaken onderscheiden. 

5 avonden met meer wijnkennis en meer wijnplezier!        Meer info...

Van Prosecco tot Champagne.

Ervaar de magie van schuimwijnen tijdens deze unieke reis rond de wereld van bubbels. Van Champagne tot Cava, van Prosecco tot Zuid-Afrikaanse MCC. Ontdek hoe die sprankelende verrassingen in de fles komen.  Het wordt spannend met een "blinde" proef-competitie.

Zonder twijfel de meest knallende sessie!   

Ontdek de Franse wijnen

"Route des Vins France” opleiding. Frankrijk is dé wijn referentie en heeft een ongelooflijk gevarieerd aanbod. We reizen 3 avonden door de Franse wijnstreken en proeven hun specifieke terroirs en de verschillende soorten wijnen (schuimwijn, wit, rood, rosé, zoet). Kortom, ontdek bekende en minder bekende Franse wijnen, van Vin de Pays tot Grand Cru!

3 avonden
-  "Champagne-Alsace-Beaujolais"
-  "Loire-Rhône-Zuid & West"
-  "Bourgogne vs Bordeaux"

Wijnproeven, echt niet moeilijk!

Jouw kijk op wijn zal voor altijd veranderen! Met de KARAAT-methode ontrafel je aroma's, smaken, stijlen en kwaliteit. De achtergrondinformatie over wijn maken, regio's, druiven, serveren, bewaren en food-pairing maken van elk glas een rijkere wijnervaring!

Geniet meer van je volgend glas wijn!  

Spanje-Portugal (3 avonden)

Je zal verrast zijn door de diversiteit van Spaanse wijnen in onze cursus. Proef top regio's zoals Rioja, Ribera del Duero, of Rueda. En ontdek nieuwe regio's zoals Bierzo of Jumilla. Ervaar de (nieuwe) Spaanse smaken en aroma's, die de rijke Spaanse wijntradities aantonen. Een reis door Spanje in 14 wijnen!​.

Ontdek het wonderlijke Portugal, met meer inheemse druiven dan Italië. Proef hun meesterschap in wijnassemblage, met Port als vlaggenschip. Verbaas je over de kwaliteit en diversiteit van hun wijnen tijdens onze sessie met 7 pareltjes. Portugal overtreft moeiteloos de "groten der wijnaarde"!

Iberisch Schiereiland: Een reis vol smaak!

Wijnen uit een koel klimaat

Ontdek de 'Cool Climate' revolutie: wijnen die fris, fruitig en mineraal zijn. Als antwoord op klimaatverandering worden koel klimaat wijnen steeds populairder. Engelse (schuim)wijnen dagen Champagne uit, terwijl Duitse en Tsjechische wijnen opkomen. Kwaliteitswijnen uit kwaliteitsdruiven, rijpend in een koel klimaat, beloven unieke smaken. 

Proef exclusieve "Sparkling wine" uit Engeland, Icewine uit Canada en meer!

 

Ontdek de Zuid-Afrikaanse wijn

Ontdek de diversiteit van Zuid-Afrikaanse wijnen, van fris en fruitig tot vol en complex. De unieke terroirs, beïnvloed door prehistorische ondergronden en oceanen, creëren een excellente smaakcombinatie. Ervaar hun unieke assemblage van Nieuwe Wereld innovatie en Europese traditie, tijdens onze reis langs 7 topwijnen.


Van "Stellenbosch" tot de "Hemel en Aarde valley"!


 

Vini Italiani

Ga mee op een Italiaanse wijnontdekkingsreis met 21 wijnen verdeeld over drie avonden: Van Prosecco tot Chianti, en verborgen pareltjes uit Piemonte, Veneto of Sicilië. Na deze sessie kies je moeiteloos de perfecte Italiaanse wijn voor je volgende diner, terwijl de extra info, de prachtige landschappen en wijncultuur je alvast in vakantiestemming brengen.


Italië: waar wijn, gastronomie, cultuur en vakantie samensmelten!


 

Wijn & gerecht!

De onmisbare food-pairing sessie! Het hoogtepunt van wijn is immers de perfecte match te vinden met gerechten, een eeuwige uitdaging! Oefenen en experimenteren leidt tot succes.


Per gang serveren we twee gerechtjes met twee wijnen. Ervaar welke wijn het beste past bij elk gerecht en hoe wijn verandert. Hoe de smaken, aroma's en tannine... interageren. 


Aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert... Telkens gecombineerd met wijn.

Pinot Noir versus Nebbiolo

Ontdek de verschillen en onverwachte gelijkenissen tussen Pinot Noir en Nebbiolo in deze spannende competitieve sessie. Twee top druiven, bekend van 's werelds beste wijnen zoals Barolo en Bourgogne Grand Cru, onthullen hun verborgen overeenkomsten. Ervaar de verrassende samensmelting van deze concurrenten.


 Pinot Noir en Nebbiolo: de mysterieuze meesters van wijn!Belgische wijnen

Ontdek de opkomst van de Belgische productie! Het laatste decennia verdubbelde het aantal wijnbouwers en is het wijnvolume verzesvoudigd. Maar niet alleen kwantiteit telt, ook de kwaliteit stijgt sterk. Reis met ons door de prachtige Belgische wijnregio's en proef een selectie van 8 wijnen. Ontdek onze wijndruiven, lokale én internationale. Je zal verstelt staan over de schoonheid van onze regio's. Je volgende weekend trip is zo gekend!

Hoog tijd om ons eigen wijnlandje te verkennen!  


Bio wijnen, top wijnen?

Ontdek de wereld van biologische wijnen! Bio-wijn, natuurwijn, bio-dynamische wijnbouw, duurzaamheid - wat betekenen deze termen? De wijnboeren streven naar natuurbehoud in de wijngaard en kelder, voor toekomstige generaties. Proef 7 biowijnen en laat je overtuigen dat ze, met passie en expertise van de wijnboer, meer topkwaliteit leveren dan andere wijnen.

Bio wijn, absoluut de wijn van de toekomst!  

3 rode keizers!

Ontdek waarom druiven zoals Cabernet Sauvignon en Merlot de sterren van de wijnwereld zijn. Van Bordeaux tot Bourgogne en Rhône, tot beroemde regio's zoals Super-Toscanen in Italië, Napa Valley (USA) en Coonawarra (Australië). Leer tijdens deze sessie waarom ze zo geprezen worden.


De drie keizers zijn: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir & Syrah


Deze sessie wordt ook gegeven als Grand Cru sessie met naam:  "Cabernet & Friends". 

3 witte keizers!

Deze 3 witte druiven leveren top wijnen uit Bourgogne, Marlborough en Rheingau: Chardonnay, Sauvignon Blanc en Riesling.

Ze bieden een rijk palet aan smaken en tillen gerechten naar een hoger niveau. Vaak kiezen wijnboeren voor Chardonnay of Sauvignon, maar Riesling, als rebel, biedt ook een uitdagende weg naar ultiem genot.

Proef dat witte wijn meer dan ooit tot de wereldtop behoort.

Oostenrijk & Sud-Tirol!

Ontdek topwijnen uit Oostenrijk. De regio's langs de Donau en grenzen met Hongarije en Italië bieden uitzonderlijke wijnen. Lokale sterren zijn Zweigelt en Gruner Veltliner, met smaakvolle Chardonnay en Pinot Noir. 

Alto-Adige in Noord Italië, ooit deel van het Oostenrijks rijk, toont Oostenrijkse invloeden, vaak met Duitstalige etiketten. Puur, mineraal en fris. Moet je proeven!

Leuk om Italiaanse wijn naast Oostenrijkse te proeven.

Chablis & Toscane

Een unieke Grand Cru ervaring! Ontdek twee prachtige wijnregio's in een horizontale proeverij. Voor wit verkennen we vier Chablis wijnen van Petit Chablis tot Grand Cru. Voor rood duiken we in Toscane met vier wijnen van Chianti tot Brunello.
 

  • Proef de kwaliteit van deze wijnen. 
  • Is er verschil tussen Grand Cru en een "gewone" appellatie?
  • Ervaar dat een karaf noodzakelijk is bij top wijnen.

Masterclass: Proeven als een Pro

Gastspreker Cees van Casteren, Master of Wine en auteur, introduceert exclusief de moderne KARAAT methode met 6 wereldwijnen. Proef, interpreteer en beoordeel ze samen met hem als een echte pro. Inclusief zijn boek 'Proeven als een Pro'. 

Op weg naar meer wijnplezier...

Privé sessies - op maat 

Voor een kleine groep wijnliefhebbers organiseren we op maat gemaakte wijnopleidingen, waarbij we de inhoud aanpassen aan de specifieke behoeften. 
Voor elke wijnliefhebber of professional. Voor consument, horeca of wijnhandel.

Op weg naar meer wijnplezier...      Meer info

En tal van andere... 

Hout is goud  (houtrijping, de heilige graal van het wijn maken)

Wijnland Duitsland

Hongaarse wijnen, historische wijnervaring 

Onbekend is onbemind (word verliefd op lokale top druiven) 

Noord Amerika en Zuid-Amerika

Zuid-Europese wijnen 

De Balkan (Griekenland, Kroatië...)

...