Boek: Biologisch, Biodynamisch, Bio natuurlijk…

28 januari 2023 in
Boek: Biologisch, Biodynamisch, Bio natuurlijk…
WijnInZicht, Peter Cattersel

Eindelijk een uitstekend boek over biologisch en wijnen. Want zoals we op WijnInZicht al eerder in een blog aanhaalde: Je ziet door de bomen het bos niet meer. Jazzper van Papeghem is eerste Sommelier van België en heeft een uitgebreide wijnkennis en ervaring opgebouwd, naast een breed netwerk aan contacten in de wijnwereld. Resultaat is een boek dat zowel diepgaande achtergrond en duiding geeft als vlot leesbaar is voor elke wijn liefhebber.

Bio gaat over terroir. Zorg dat je maximaal het terroir in je wijn brengt en 
dat kan niet met chemische preparaten.

Het boek legt uit waarom biologische wijnen cruciaal zijn voor de toekomst van wijn. Je zal versteld staan hoe laks onze overheden met landbouw en voeding omspringen, ook met wijn! Na dit boek zal iedereen overtuigd zijn om biologische wijnen te kopen en zo de trend naar betere, pure en gezonde wijnen te steunen.


Bio heeft alles te maken met duurzaam. 
We zorgen ervoor dat onze kinderen gezonde wijngaarden hebben…

Het boek start met een introductie naar wijn en biowijnen. Nadien gaat Jazzper enthousiast dieper in op de verschillende soorten bio wijnen, met elk zijn voor en nadelen. De mythes, die inderdaad rond biowijn bestaan, worden niet vergeten en uitgeklaard. Hij legt op duidelijke en eenvoudige manier uit wat het verschil is tussen bio, biodynamisch en natuurwijn. Maar ook praktische tips over wijn serveren en schenken, wijn glazen, enz… staan in het boek. De beste sommelier aan het woord, zeer leerrijk!

Het tweede deel is een bespreking van voorname spelers (wijnboeren) in het bio-wijn-wereld. Hij reist de wereld rond, per land en wijnregio vermeldt en bespreekt hij wijnproducenten, die gepassioneerd wijnen maken… uiteraard op bio-wijze. Velen onder jullie zullen versteld staan hoeveel gekende wijnboeren reeds bio werken. Want niet elke wijnmaker vermeldt ‘bio’ op de fles.

Oproep aan wijnprofessionals en liefhebbers! 
Als je vandaag één wijnboek moet lezen, is het wel dit unieke boek.

Een boek van auteur Jazzper Van Papeghem.
Uitgeverij: Stichting kunstboek. (link naar het boek.)

in Boek