Boek: “Wijn” van Dennis van den Buijs

27 december 2022 in
Boek: “Wijn” van Dennis van den Buijs
WijnInZicht, Peter Cattersel

We vonden een verrassend leuk, misschien wat vreemd, wijnboek. Eentje dat de moeite loont om hier te bespreken. Veel wijnboeken zijn wat belerend en beschrijven wijnregio’s, technieken of de wijnen zelf. Vaak met gebruik van vakjargon. Maar dit boek vertelt geschiedenis, anekdotes en verrassende verhalen voor bij… wat dacht je, een lekker glas wijn! En dat is precies wat Dennis met zijn boek “Wijn” doet in pakweg 100 kortverhalen. 

WIJN WEETJES

In dit boek lees je wat je écht wil delen 
met vrienden en familie rond je favoriete fles.


Het boek vertelt de verhalen in 8 hoofdstukken waar geschiedenis, prestige, religie, macht en business, maar ook natuur en wetenschap de invalshoeken zijn. Je leest bekende legendes als “Gallo Nero” of “Dom Pérignon”, maar veel verhalen brengen nieuwe ontdekkingen en inzichten in wijn. Wijn is traditie en bestaat duizenden jaren. Het kan niet anders dan dat er ontelbare boeiende anekdotes zijn.
Dennis Van den Buijs, VRT journalist en beroemd podcaster, is een geboren verteller en dat merk je aan zijn schrijfstijl: laagdrempelig, direct, gedurfd en niet vies om heilige huisjes omver te gooien. Door de verhalen heen geeft Dennis ook behoorlijk wat wijnkennis aan de lezer door. Elke tekst is gekoppeld aan de wondere wereld van wijn en druiven. Wijn brengt mensen geluk. Dit boek doet hetzelfde: Verwondering, ongeloof, een lach… je vindt het doorheen dit boek.

Het boek "Wijn" richt zich tot elke wijnliefhebber. Voorkennis is niet vereist (maar een beetje wijnkennis helpt wel). Een aanrader om tijdens de donkere wintermaanden te lezen en door te vertellen.
Uitgeverij: Ertsberg. Verkrijgbaar in de betere boekhandel vanaf november 2022.


in Boek